1 Temmuz 2015 Çarşamba

Tarif Ajandası

Limonlu ve Vişneli Muffinler (Lemon and Cherry Muffins)


Malzemeler

Ø  60 gr tuzsuz tereyağı

Ø  270 gr un

Ø  1 tspn kabartma tozu

Ø  1 çimdik tuz

Ø  170 gr pudra şekeri

Ø  1 yumurta (oda sıcaklığında)

Ø  1 limon suyu ve limonun rendesi

Ø  1 tbsp vanilya özü veya 1 tspn şekerli vanilin

Ø  250 ml süt (oda sıcaklığında)

Ø  230 gr vişne (çekirdekleri ayıklanmış ve taze ise suyu süzülmüş)


Hazırlanışı

Ø  Fırınınızı 200 dereceye ısıtın.    

Ø  Tereyağını bir tavada orta ateşte eritin.

Ø  Karıştırma kabınıza unu, kabartma tozunu eleyin ve tuzu ilave edin. Pudra şekerinizden 2 yemek kaşığı ayırın. Ortasını havuz şeklinde açarak pudra şekerinizi ilave edin.

Ø  Yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarısını ekleyin çırpmaya devam edin. Eritilmiş tereyağı, limon kabuğu rendesi, vanilya özü ve sütü ekleyin.

Ø  Sıvı karışıma unu yavaş yavaş ekleyin. Tahta kaşık veya spatula ile yumurta karışımını söndürmeden karıştırın.

Ø  Son olarak vişneleri ilave ederek spatula ile karıştırın. Yağlanmış tepsiye veya muffin kağıtlarına eşit miktarda bölüştürün. (Her bir kaba vişnelerin gelmesine dikkat edin.)




Yalnız unutmayın muffinler 175 derecede 35dk pişirilecek. Eğer 200 derecedeyken fırına atarsanız kekinizin içi pişmez, pekişir. Aman dikkat!

Muffinlerimizi tel ızgara üzerine alıyoruz. Bir kapta ayırdığımız pudra şekerini ve limon suyunu karıştırıyoruz. Muffinlerimiz sıcakken sosumuzu üzerine döküyoruz (opsiyonel). Bu sayede muffinlerimiz limonun hepsini içine hapsedecektir. 

Aman bize yeter bu kadar ekşilik derseniz boşverin gitsin öylesi de güzel. Ama ben ekşi tatlıları pek severim. Çok da güzel olduğunu söylemeden geçemem : )

Esasen annem bana hamileyken kilo kilo vişne yermiş. Şimdi de pek birşey değişmedi sanırım. Aldığım 5 kilo vişneyi ayıklarken bile öylece yiyorum.


Kendime bir not: Muffin, Cupcake, Pandispanya ve Keklerinizde kürdan testimizi ilk  20 dk' dan sonra yapıyoruz ki pastacıklarımız sönmesin : )

Tarif "CUPCAKE & MINI CAKES: over 100 recipes for little cakes & cake pops)" kitabından esinlenilmiştir. 

Löp löp et olsun, yağ olmasın efendim : )

Sevgi ve Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder